fredag 27 september 2013

Frukterian

Nu har vi en egen mini Frukteria, frukten kostar 5 kr styck. Vinsten går till vår gemensamma fest som vi ska ha den 15/11.

måndag 23 september 2013

Klassråd 23 september 2013

Ordförande: Wictor
Sekreterare: Anton
Justerare: Fabian och Moa

Föregående protokoll: Inga frågor

Arbetsro: träslöjden har bra arbetsro. Mindre bra på matten när det var diagnos men på hela veckan har det annars gått bra.

Trygghet och trivsel: Vissa av må barnen är otrevliga vissa. Vissa barn på fritids. Storstädning i fredags, om ni saknar något så titta i vita tvättunnan. Titta på tavlan i kapprummet.

Veckan: vikarie på alla mattelektioner. På torsdag NO-test,  plugga! Franska glosor. Spanska glosor. Inga engelska glosor. Man får ta hem NO boken. Fredag framtidsdag. Nästa vecka nya datorer så nätverket kommer ligga nere. 

Omklädningsrum: I tjejernas omklädningsrum så fungerar inte klockan så de kommer inte i tid till lektionerna. I killarnas omklädningsrum är det inte tryck i vattenledningarna. Titta på schemat för omklädningsrummen så ni går rätt, annars blir det trångt.. Kolla upp det med Hasse. Svårt att veta om det är inne eller ute idrott. Två veckor till är det uteidrott.

Kapprummet: Släppa in några i taget så det inte blir trångt. Ont om utrymme,  ta hänsyn till alla. Folk som står och pratar istället för att klä av sig. Desto längre man väntar desto mer folk. Ta av sig jackan innan man kommer in. 

Mat: De blandar maten med ananas med chili sås så att alla vuxna gillar det. Alla grejer för sej. Tar med till elevrådet. Förslag om  att ha frukt till varje måltid. Fruktvagnen vill vi ha tillbaka men det kommer inte gå. Ta med frukter hemifrån.

Parfym: Okej att använda deodorant, roll-on, inte med spray. Man får inte ha body mist body splash eller andra parfymer, använd inte något som luktar mycket, tänk på alla allergiker.

Datum för elevråd: 21/10 elevrådsmöte 8/11 elevrådsmöte 9/12 elevrådsmöte.

Övrigt: Finlandbreven, . 30/9 eleverna lediga. Föräldrarmöte på ondsdag 25/9 kl.18.00



måndag 9 september 2013

Klassråd 2013-09-09

Klassråd 2013-09-09

Ordförande: Anton
Sekreterare: Jonatan
Justeringsmän: Rebecka och Wictor

Föregående protokoll: Kapprummet är fixat. Anna-Karin har kollat upp grupprumsvärmen och det går inte att få varmare.

Arbetsro: Många kommer lite för sent till rasterna och man ska alltid ha penna och sudd till lektionerna. Det har gått bra på alla lektionerna förutom slöjden. Det är taskigt på träslöjden att vissa personer stör lektion så att man inte lär sig så mycket. Lek inte med stolarna det kan störa en när man jobbar.

Trygghet och trivsel: Det är trångt för att vissa vägrar flytta på sig. Man får inte gå igenom kapprumshyllorna.

Veckan: 20/9 fotografering 11.20, samma dag kan man utnyttja sina fikabiljetter som måna fick på skolavslutningen förra året. Två läxor den här veckan multiplikationstest och franska/spanska läxa. Ingen kan säga att de inte visste att det var. 16 och 17 är det elevens val.

Experiment: Man ska inte röra varandras experiment.

Schnitzel: Vi har inte fått schnitzel på väldigt länge fastän nästan hela klassen röstade JA till schnitzel.

Övrigt: En vecka efter skolfotot så tror vi att det går. Anton och Rebecka ska prata med 6A och 6B om framtidsdag. På framtidsdagen så kommer man att få jobba med det jobbet man är utklädd till.

tisdag 3 september 2013

Protokoll klassråd 2 september 2013

Protokoll klassråd 2013-09-02

Ordförande: Rebecka
Vice ordförande: Moa K
Sekreterare: Johanna
Justeringsmän: Albin och Emma

Föregående protokoll

Arbetsro

Det har varit jättebra säger Anna-Karin. Det kan bli bättre om vi alltid har penna och sudd till varje lektion.

Trygghet och trivsel

Vi vill ha musik i kapprummet på morgonen. Det blev omröstning vilket resulterade i att det blir musik på vissa lektioner.

Veckan

Spanska och franska läxa till torsdag. Engelska manus till på fredag. Den 18 september är det skoljoggen.

Genomgång av ordningsreglerna
Anna-Karin gick igenom sammanfattningen av ordnings-/trivselreglerna

Kapprummet

Det är trångt precis när man kommer in i kapprummet, vid den första hyllan. Det går vidare till elevrådet.

Mat

Det är blåa kulor i maten. Mattanterna säger att det är från disken. De ska försöka att skölja noggrannare.

Fotbollsmål

Det kommer in bollar bakom målen på grusplanen så den studsar ut framåt. Och då skjuter de in dem framför. OMRÖSTNING: det var en övervägande sida som tyckte att det inte blir mål om det inträffar igen.

Taggbuskar

Vid asfaltsplanen är det fortfarande taggbuskar som har tagit sönder många bollar. Moa K kontaktar parkförvaltningen och ber dem tar bort taggbuskarna.

Grupprum

Det är väldigt kallt i grupprummen, det finns element men de funkar inte. Anna-Karin ska kolla om golvvärmen funkar.



Capture the flag

De vill ha en capture the flag turnering. OMRÖSTNING: 16 av 25 vill ha en turnering mot de andra klasserna.
Ett förslag är att dela upp klasserna i halvor och köra vi tjejerna mot killarna. Ett annat förslag är att blanda ihop alla klasser. AK undrar om vi kan göra det utan Jimmies hjälp. Många tycker att vi ska ha turneringen i trollskogen och att vi ska ha det en hel dag om det funkar.
Matilda tar upp detta med Jimmie.

Turneringar

Ha turneringar vinter. Några förslag är spökboll, innebandy och futsal och fotboll. OMRÖSTNING: 16 av 25 vill ha futsal, så det kommer vi ha inomhus.
                             Övervägande ville ha Capture the flag, vilket kommer bli utomhus.
Temadag

Ha temadagar i höst/vinter. Förslag: galna hattar, crazy dag, framtidsdag och skräckdag (den kommer att inträffa under halloween)
Alla förslag är accepterade av klassen. AK och Nassim kommer att kolla i schemat och se de möjliga datumen.

Cafeterian

Vi fick svar på det i ordnings reglerna.

Mobiler

Att få ha mobiler på rasterna. Det blev ett strikt NEJ.

Bollar

Beställa mer bollar. Vi ska komma med förslag på vad vi vill ha för bollar så beställer
Anna-Karin.

Övrigt

Ha en halloween fest med hela arbetslaget.
Ha ett till möte i fullmäktige salen, och försöka se till att EP kommer hit. Att vi även kanske kan ha en argumentationsläxa här och stå i talstolen.


söndag 1 september 2013

Nu har skolan börjat!

Nu har skolan varit igång en vecka. Ni har jobbat flitigt och redan hunnit med en hel del. Ni har haft bland annat lästest, planerat och satt igång ett experiment och gjort bläddor. Vi tycker nog att lektionen med experimentet var roligast hittils. Ni jobbade jättebra!

Imorgon måndag ska vi ha terminens första klassråd och då ska vi ju vara i Fullmäktigesalen, det ska bli kul. Vi känner på oss att om terminen har börjat så här bra så kommer fortsättningen bli minst lika bra om inte bättre!

Så nu säger vi bara: Då kör vi!

//Anna-Karin och Gerd