söndag 5 maj 2013

Argumentationsläxan, del 2 ska lämnas in tisdagen den 14 maj

Argumentation


Att tycka, tänka och ha olika åsikter om saker och ting är bra, men man måste också kunna stå för sina åsikter och ha argument för varför man tycker si eller så. Det räcker inte med att svara ”därför” på frågan om varför man tycker något. För att öva på det här kommer ni att få två läxor som hänger ihop:

Del 1

Till torsdagen den 2 maj har du detta i läxa:
Du ska argumentera för eller mot något som engagerar dig. Du får välja vilket ämne du vill, men det finns två krav; för det första ska du helhjärtat kunna stå för dina åsikter och för det andra så ska dina argument vara sakliga. Hur mycket du ska skriva är upp till dig, men självklart är det bra att ha så många argument som möjligt när man ska diskutera något!

Del 2

När alla elever har lämnat in sina argument, kommer jag att kopiera alla papper så att de finns i tre exmplar; originalet får du själv behålla medan jag tar hand om en av kopiorna, den andra kopian kommer någon i klassen att få. Det innebär att alla elever kommer att få någon annans papper med för- eller motargument på. Din uppgift blir då att försöka komma med motargument till kompisens åsikter. Då kan det bli så att du till exempel måste hitta på så många argument som möjligt mot sommarlov, trots att du egentligen gillar lov!
Del 2 ska vara färdigt till tisdagen den 14 maj, för då kommer det att bli debatt i klassrummet!

Vilken är den bästa låten i Charlie and the chocolate factory?